Videoene viser hvordan vanskelighetsgraden endres ved å:

  • Justere lengden på tauene
  • Flytte kroppen i forhold til opphenget
  • Flytte stroppen lenger ut/inn på arm/ben
  • Gjøre øvelsene med ett eller to ben/armer
  • Bruke balansepute

Gjør øvelsen så tung at du ikke klarer mer enn 5-7 repetisjoner

 Ryggliggende Hamstringtrekk

Ligg på ryggen med hælene i en bred/smal slynge, eventuelt et ben i hver sin stropp. Spenn mage – og ryggmuskulatur, press hælene ned og løft setet. Trekk rolig hælene mot setet, uten at kroppen synker ned. Strekk rolig ut igjen.

Knestrekk –  Fremside lår


Ligg på magen med beina i stroppene og knærne bøyd i 90 grader. Spenn mage- og ryggmuskulatur. Strekk ut knærne, samtidig som du løfter overkroppen opp i ”planken”. Senk deg rolig ned igjen ved å bøye i knærne. Unngå for mye svai i korsryggen.

Sideliggende bekkenløft – Innside lår


Ligg på siden med det øverste benet i bred slynge. Kroppen strak, unngå å bøye i hoften. Spenn mage- og ryggmuskulatur. Press øverste beinet ned i slyngen, løft hoften og det nederste beinet opp. Kan også utføres på underarm eller strak arm.

Stående utfall


Stå med det fremste benet i bred slynge eller stropp. Spenn mage- og ryggmuskulatur. La knær og hofter peke rett frem. Bøy knær og hofter, mens du holder ryggen rett. Press deg opp igjen ved å strekke i knær og hofter.

Bekkenløft side – Utside hofte


Ligg på siden med beina i bred/smalslynge. Kroppen strak; unngå å bøye i hoften. Spenn mage- og ryggmuskulatur. Press beina ned i slyngen slik at hoften løftes. Kan også utføres på underarm eller strak arm.

Mageliggende Hofterefleksjon


Ligg på magen med støtte på underarmene. Skulderleddet like over albuen. Spenn mage- og ryggmuskulatur, og løft kroppen opp i vannrett stilling. Bøy i knær og hofter og trekk knærne til brystet. Unngå å flytte overkroppen fremover.