Kiting krever smidighet, kontroll og god balanse. En sterk kjernemuskulatur er viktig for å unngå skader og takle knall og fall. Slyngetrening er den perfekte treningen for å opparbeide en sterk og funksjonell muskulatur uten å bli stor og tung.

Hvorfor slyngetrening med Redcord?

Kiting med Marit Norge

Kiting med Marit Norge

“Kiting er en idrett som krever høy grad av impuls og god kroppskontroll. Smertefulle fall og harde landinger er en del av “gamet”, og typiske skader er kne, skuldre og armer. Øvelsene i Redcord gir meg styrke og balanse til å prestere bedre, og minsker sjansen for belastningsskader.”
– Marit Nore

Les mer om Marit på hennes instagrem konto.

Ryggliggende Knefleksjon, ett bein


Bakside lår og sete. Viktig for å støtte knærne og beskytte dem mot harde landinger.
Ligg på rygg med en hæl i stropp, ca 20 cm fra gulvet. Løft setet og hold setet oppe mens en fot trekkes til deg. Det frie benet holdes strakt. Bytt fot etter 12 repetisjoner.

NB: video viser øvelsen med begge bein i stropper.

Mageliggende Hoftefleksjon med ”kroppsag” 


Ligg på magen med bena i stroppene ca 20 cm over bakken og støtte på underarmer. Løft opp i vannrett stilling (planken). Trekk knærne mot magen. Strekk knærne ut igjen og skyv fra med albuene slik at kroppen beveger seg strakt bak-over. Returner til utgangsstillingen.

Skulderekstensjon
Skulder, rygg og bryst.


Stående med stropper i hoftehøyde eller på knærne med stropper i valgt høyde. Len deg fremover med strake armer. Hold i tre sekunder. Press hendene ned i stroppene for å komme tilbake til utgangsstillingen.

Ryggliggende Roing, Opptrekk
Rygg og biceps.


Stående under opphenget med med hender i stropper i ønsket høyde (underhåndsgrep). Len deg bakover med strak kropp og strake armer. Løft opp overkroppen. Hold og senk ned igjen. Alternativt kan øvelsen gjøres “liggende” med bena hevet. Press hendene ned i stroppene for å komme tilbake til utgangsstillingen.

Push-Up
Bryst, skuldre og rygg.


Slynger i ønsket høyde. Bruk enter stropper eller PowerGrip. Gjør push-up på knærne eller tærne.

Stående Skulderadduksjon
Skuldre og armer.


Stropper i hoftehøyde. Hold en stropp med strak arm inntil kroppen. Strekk armen ut og len deg til siden. Hold i tre sekunder og returner. Bytt arm etter 12 repetisjoner.