Øvelsene er spesielt valg ut for å styrke stabiliseringsmuskulaturen, forbedre kontrollen i golfsvingen og øke slaglengden.

Klikk her for å lese om hvordan Redcord kan øke slaglengden hos golfspillere

Push-up

Senk tauene til ønsket høyde og gjør push-up. ”Skyt rygg” etter at du har rettet ut armene. Unngå å støtte armene mot tauene.

Ryggliggende Roing/Pull-Ups

Sittende, stående eller liggende bakoverlent under apparatet. Armene strukket opp med ”skitak” i stroppene eller bruk PowerGrip. Spenn mage- og ryggmuskulatur. Trekk sammen skulderbladene, bøy albuene og trekk overkroppen opp. Senk deg rolig ned igjen.

Sittende Albueekstensjon, Dips

Sitt med setet under apparatet. Hendene i stropper eller  PowerGrip. Hold albuene bøyde og pass på at de hele tiden peker bakover. Press hendene ned i stroppene/PowerGrip, strekk ut albuene og løft setet fra underlaget. Rett deg opp i ryggen. Se video for progresjon av vanskelighetsgrad.

Ryggliggende Planke

Ligg på ryggen med hælene i stroppene. Spenn mage- og ryggmuskulatur, press hælene ned i stroppene og løft opp setet. Stabiliser kroppen. Unngå å løfte deg opp i bro.

Sideliggende Planke

Ligg på siden med beina i en bred slynge, støtt deg på underarmen. Spenn mage- og ryggmuskulatur, løft setet og hold kroppen i vannrett stilling. Unngå å bøye i hoften. Kan også utføres på strak arm og med smal slynge.

Mageliggende Hoftefleksjon, crunch

Ligg på magen med støtte på underarmene. Skulderleddet like over albuen. Bred eller smal slynge og stropper kan brukes. Spenn mage- og ryggmuskulatur, og løft kroppen opp i vannrett stilling. Bøy i knær og hofter og trekk knærne til brystet. Unngå å flytte overkroppen fremover.