Vi har valgt ut et styrketreningsprogram med øvelser spesielt tiltenkt fotballspillere. Ved å styrke stabiliseringsmuskulaturen og bedre muskelsamspillet vil koordinasjonen og treffsikkerheten forbedres, og man vil kunne frigjøre mer kraft slik at skuddstyrken økes.

Klikk her for å lese om hvordan slyngetrening gir gode resultater for fotballspillere

Ryggliggende Seteløft

Ligg på ryggen med hælene i stropper eller smale slynger. Spenn mage- og ryggmuskulatur, press hælene ned i stroppene og løft opp setet. Stabiliser kroppen. Unngå å løfte deg opp i bro.

Sideliggende Planke, utside hofte

Sideliggende med beina i bred slynge. Kroppen strak og unngå å bøye i hoften. Spenn mage- og ryggmuskulatur. Press beinea ned i slyngen slik at hoften løftes. Kan også utføres på underarm eller strak arm.

Push-up 

Senk tauene til ønsket høyde og gjør push-up. ”Skyt rygg” etter at du har rettet ut armene. Unngå å støtte armene mot tauene.

Progresjon: På tærne,en arm eller på balansepute.

Planken

Ligg på magen med støtte på underarmene. Skulderleddet like over albuen. Stram magen, press beina ned i stroppene og løft kroppen opp i vannrett stilling. Unngå å svaie for mye i korsryggen. Kan også utføres med ett ben i slynge og ett ben fritt.

Sideliggende Hofteadduksjon, innside lår

Sideliggende med det øverste beinet i en bred – eller smal slynge. Kroppen strak og unngå å bøye i hoften. Spenn mage- og ryggmuskulatur. Press øverste beinet ned i slyngen, løft hoften og det nederste beinet opp. Kan også utføres på underarm eller strak arm.

Ryggliggende Knefleksjon

Ligg på ryggen med hælene i en bred – eller smal slynge (eventuelt et ben i hver sin stropp). Spenn mage – og ryggmuskulatur, press hælene ned og løft setet. Trekk rolig hælene mot setet, uten at kroppen synker ned. Strekk rolig ut igjen.