richardandreskaldebo_skalert«Mitt navn er Richard 41 år og jobber som flyger i Luftforsvaret. 19 mars 2015 var jeg i en front mot front ulykke med personbil på vei til jobb i 70-75 km/t. I etterkant av ulykken har jeg slitt masse med nakken og har fått diagnostisert nakkesleng (whiplash), i tillegg brakk jeg Ulna i høyre arm rett ved albuen pluss en del andre småskader som oppstår i en slik ulykke. Jeg var sykemeldt 100% i 10 mnd etter ulykken og er nå tilbake i 20 % arbeid.

Umiddelbart etter ulykken da kroppen var klar begynte jeg behandling for skadene ved Klinikk 25 på Jessheim hvor heling og oppbygning av kjernemuskulaturen i nakken har hatt fokus.

Redcord har vært det mest brukte verktøyet hos behandler. Med Redcord føler jeg at vi klarer å isolere og aktivisere den dype kjernemuskulaturen som tok mest skade i ulykken. Jeg har en lang vei å gå for å bli bra igjen, bestående av mange små skritt. Redcord gir meg muligheten til å ta de små skrittene med hjelp av de forskjellige variasjonene av trening utstyret tillater.

For meg har Redcord Axis sammen med nakkeslynge og de forskjellige strikkene vært til stor hjelp og brukes nesten daglig i koordinasjon med Klinikk 25 og fysioterapeut. Redcord er også det eneste behandlingsverktøyet jeg føler gir meg mulighet til å slappe helt av i nakkemuskulaturen. Dette opplever jeg når jeg ligger i nakkeslyngen, dette hjelper veldig med å dempe spenningshodepinen som jeg opplever. Jeg er helt overbevist om at uten utstyret ville jeg ha gått på mer smertestillende.

Jeg har også gått til anskaffelse av utstyret hjemme slik at jeg alltid har det tilgjengelig. Det er ikke alltid nakken er klar for behandling den dagen jeg er hos fysioterapeut. Ved å ha det tilgjengelig hjemme har jeg muligheten til å bruke det når jeg vil og da nakken er klar for behandling. Det krever innsats å bli bra etter en slik smell, da er følt fremgang veldig viktig for motivasjonen. Redcord gir meg den følelsen, jeg vil ikke være det foruten i prosessen jeg må igjennom for å komme tilbake i cockpit!

Richard 41 år og jobber som flyger i Luftforsvaret