Behandling i grupper har blitt en sentral del av hverdagen til fysioterapeut Yvonne Gjertsen fra Kristiansand.
I én og samme gruppe kan hun behandle flere pasienter samtidig. Dette skaper en lønnsom og inspirerende arbeidstilværelse.

Klikk her for å laste ned produktark, her ser du alt som er inkludert i arbeidstasjonen; Redcord Workstation Proffesional 

Yvonne Gjertsen har drevet med slyngebehandling helt siden hun kom til Norge for 15 år siden. I dag behandler hun sine pasienter med Neurac slyngebehandling og Redcord Stimula. Hun har innredet et grupperom til behandling av opp til 15 personer samtidig. Gruppetimene har vist seg å bli svært populære blant folk som trenger en aktiv behandling for smerter i kroppen.

– De kommer fra Evje og Farsund for å bli med. Jeg blir nødt til å se på hva jeg kan gjøre etter hvert for å takle pågangen. Det viktigste er at jeg klarer å følge opp pasientene, sier Gjertsen.

Både individuelt og i gruppe
Gjertsen har alltid hatt en stor tro på slyngetrening som en aktiv behandlingsform. Det unike med gruppetrening er at gruppefølelsen skaper økt motivasjon hos pasientene – den såkalte gruppefølelsen. Men før de får bli med i en gruppe, blir pasientene gitt en grundig, individuell undersøkelse og behandling.

– Det er et krav til alle som vil bli med i gruppene mine at de må gjennom en grundig undersøkelse, opplæring og eventuelt behandling med Neurac. Pasientene må være innstilt på at de selv må gjøre en jobb for å bli friske. Jeg sørger for å gi tett og personlig oppfølging underveis, og jeg tror de opplever dette som spesielt trygt, motiverende og positivt, sier Gjertsen.

De som deltar på gruppetimene får individuelt tilpasset øvelsene etter sine behov. De fleste som blir behandlet før gruppetimene trenger mellom to til fem konsultasjoner. Gjertsen forteller at hun i nesten alle tilfeller anbefaler trening som en vesentlig del av behandlingen for å fjerne smertene.

DSC_0017_Gruppetrening

«En reddende engel»
Gruppetimene består av funksjonelle øvelser for både underekstremitet, overekstremitet, nakke, rygg og bekken. Timene avsluttes med avspenning. Underveis går Gjertsen rundt i lokalet og sørger for å gi tilbakemeldinger og veiledning til dem som trenger det.

– Jeg ser en utrolig progresjon hos alle sammen. Du merker det både på den fysiske formen og på humøret deres. At de selv registrerer rask bedring tror jeg legger mye av grunnlaget for videre progresjon, sier hun.

Gjertsen får stadig rørende tilbakemeldinger fra pasienter som har fått livene sine forandret. Susanne Bogetvedt forteller at hun har fått bevegelighet og kroppskontroll tilbake etter kombinasjonen av behandling og trening.

– Yvonne kom som en reddende engel for meg. Jeg har slitt med store ryggsmerter etter flere ryggoperasjoner og prøvd utallige behandlingsformer uten at det har fungert. Etter at jeg startet med Redcord behandling og trening og ble med på disse gruppetimene føler jeg at jeg kan delta i et aktivt liv, sier Bogetvedt.

Fysioterapi

En lønnsom arbeidstilværelse
I dag har Gjertsen 10 gruppetimer i løpet av en uke, 2 dager 4 grupper på en dag og hun har mulighet til å tilpasse innholdet i timene etter hvem som deltar på timene.

– Jeg synes den nye hverdagen min er fantastisk. Det er en ny tilværelse, og avbrekkene med gruppetimer gjør at jeg får variasjon. Dagene går ekstremt fort, sier hun.

Ifølge Gjertsen er satsingen lønnsomt, selv om hun holder seg til de vanlige takstene.

– På sikt må jeg nok starte kveldsgrupper, der folk også kan delta etter at de er ferdig behandlet.